Enter your keyword

Süreç

Nasıl Bir Resmi Süreç Uygulanır?

Süreç hakkında bilmeniz gerekenler

İngiltere Aile Birleşim Programında birincil kriter İngiltere’de yaşayan kişinin resmi olarak eşiniz olması gerekliliğidir. Bu konuyla ilgili tüm detaylar aşağıda ayrıca verilmiştir. Eğer statünüz vize almaya uygun görünüyorsa ilk olarak 2 yıl geçerli bir vize alabilirsiniz. Bu vize sizlere İngiltere'de aynı zamanda çalışma hakkı da sağlar. Bu iki yıllık süre sonunda evliliğiniz devam ediyorsa vize almış olsanız da olmasanız da İngiliz Hükümetinin aile birleşim programı için şart koştuğu adına İngiltere A1 Aile Birleşim Sınavı denen özel bir İngilizce dil testini başarıyla vermeniz sizden beklenir. Bu testi başarı ile verdikten ve resmi sonuç belgeleri İngiltere'den sizlere ulaştıktan hemen sonra süresiz oturum izni için İngiltere Konsolosluğuna başvuruda bulunabilirsiniz.

Aile birleşim programı dahilinde İngiltere'de bulunan kişi eğer nişanlınız ise, nişanlınızın İngiltere'ye gitmeden önce daha Türkiye'deyken tanıştığınızı belgelemeniz sizden beklenecektir. Bunu kanıtladığınız ve gerekli resmi belgeleri hazırladığınız takdirde Konsolosluk size sadece 6 ay geçerli bir vizeyi verebilir ya da vize başvurunuzu sebeplerini açıklayarak reddedebilir. Eğer 6 ay geçerli bir vize alırsanız Birleşik Krallık'ta bulunduğunuz süre içinde çalışma izniniz olmayacaktır. Bu süre size evlilik için verilmiş bir süredir ve sizden nişanlınızla evlenmeniz beklenecektir. Evliliği gerçekleştirmenizin akabinde bunu ıspat edecek her türlü resmi ve gayrı resmi (fotoğraflar vs) belgelerle bu kez iki yıllık vize için UKBA başvuru merkezlerine başvurmanız gerekecektir. Bu başvurunuz olumlu sonuçlanırsa iki yıllık çalışma hakkına da kavuşmuş olacaksınız. Bu süre zarfında halen evliliğiniz devam ediyorsa normal işlemler çerçevesinde süresiz oturma izni için tekrar başvurabilir ve gerekli prosedürü tamamladıktan sonra bu hakkı alabilirsiniz.

İngiltere Aile Birleşimi sınav tarihlerimizi Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.

Happy-family-483x693